It's not just the cars, It's the people


Spa 2H by BPF - exclusive

Wanneer: woensdag 18 april 2018
Waar: F1 circuit SPA-FRANCORCHAMPS

Na het succes in 2017, en na vraag van de enthousiaste deelnemers in 2017 heeft BPF besloten om u een 2 uur durende avondsessie te Francorchamps terug aan te bieden.  

Deze sessie zal doorgaan op woensdagavond 18 april 2018 van 18 tot 20 uur.  Er wordt gereden volgens het concept van “open pitlane”, d.w.z. dat er geen verplichte stops zijn en u gedurende 2 uur ten volle van het mooiste circuit ter wereld kan genieten.  Uiteraard kan u daarbij op technische bijstand en een VIP onthaal rekenen.  De geluidslimiet is 95 dB.  

De normale prijs voor deze sessie bedraagt 320 €, maar Belgian Porsche Friends kan u deze unieke circuitervaring voor 280 € aanbieden (minimum van 10 BPF-wagens is vereist).  Eventuele begeleiders betalen 45 €.  

Diegenen die hun eerste stappen op circuit willen zetten of hun rijkunsten verder willen aanscherpen, kunnen een beroep op twee bekwame rijinstructeurs doen.  De prijs voor 40 minuten coaching bedraagt 200 €.  

Belgian Porsche Friends hoopt u hiermee een zeer origineel en aantrekkelijk aanbod op Francorchamps te kunnen aanbieden, waarbij wij onze leden een hoge toegevoegde waarde en een kwalitatieve ervaring willen bezorgen.  

Tot binnenkort op Francorchamps!  

Het BPF-team.  

Voorwaarden:

 • Helm voor bestuurder én passagier alsmede twee trekhaken (voor & achter) zijn verplicht!! 
 • De organisatie van deze trackday ligt in handen van Curbstone.  Een eventuele deelname gebeurt onder volledige décharge en op eigen risico.  De organisatie valt buiten de verantwoordelijkheid van BPF.

Inschrijvingsprocedure:

 1. U vult het inschrijvingsformulier online in.
 2. Wij bevestigen ontvangst van uw inschrijvingsformulier, reserveren uw plaats en vragen het verschuldigde bedrag over te schrijven op de rekening van BPF.
 3. Na ontvangst van de totale som krijgt u de bevestiging dat uw deelname volledig in orde is.
 4. Indien de betaling niet binnen de 8 dagen werkdagen wordt ontvangen, krijgt u een bericht dat uw reservatie of inschrijving wordt geannuleerd.  Gelieve er rekening mee te houden dat een banktransfer tot 2 werkdagen kan duren! 
 5. Door uw inschrijving aanvaardt u de annuleringsvoorwaarden van BPF.

Annuleringsvoorwaarden:

 • De mogelijke annuleringskosten en wijzigingskosten die door derden worden aangerekend zijn ten laste van de deelnemer die annuleert.
 • Het opgeven van een reden tot annulering leidt niet tot kwijting van deze vergoeding.
 • Ingeval een evenement van BPF niet kan door gaan en dit wegens omstandigheden buiten de wil van BPF, kan geen enkele compensatie van BPF worden geëist, en dit noch voor directe schade, noch voor enige winstderving of andere indirecte schade.
 • Indien u zelf voor een vervanger zorgt, breng u BPF daarvan op de hoogte. Deze vervanging moet door BPF uitdrukkelijk goedgekeurd worden.

PERSOONLIJKE VOORBEREIDING

Kom goed uitgerust, met een volle maag en voldoende gehydrateerd naar het circuit, klaar voor een dag vol plezier! Pas de avond voordien alles in orde maken is GEEN goed idee.

Wees nuchter. Het gebruik van drugs, alcoholische dranken of elk middel dat een invloed heeft op de rijvaardigheid tijdens de circuitdag is not done en zelfs verboden!


BESCHERMENDE KLEDIJ

Er is een gezegde dat mooi samenvat waarover het hier gaat: “Kleed je voor een crash, niet voor de rit.” Dit zeggen we niet om je bang te maken, maar vraag jezelf eens af wat je zou willen dragen ALS je zou crashen. Dit geldt voor iedere keer dat je een circuit betreedt.


VERPLICHTE ITEMS

 • VEILIGHEIDSBRIEFING – Het bijwonen van de veiligheidsbriefing is verplicht voor iedereen die het circuit op gaat als bestuurder. De briefings worden georganiseerd voor het circuit geopend wordt. Na het bijwonen ervan krijgen de bestuurders een armbandje. Als iemand de briefing niet bijwoont, krijgt hij/zij ook geen armbandje en zullen de officials hem/haar de toegang tot het circuit weigeren.
 • STICKERS – Curbstone geeft je een sticker voor op de ruiten waarmee je toegang krijgt tot het circuit gedurende de circuitdag. Je krijgt twee exemplaren van het nummer van je auto: plak één op de voorruit (boven aan de passagierszijde) en één op de achterruit (bestuurderskant). Er zijn ook stickers beschikbaar om – als u dat wenst – uw nummerplaten te bedekken en zo uw identiteit niet prijs te geven in foto’s of filmpjes.
 • SLEEPOOG – Iedere auto die het circuit op gaat, moet minstens één sleepoog hebben.
 • SPIEGELS – Uw auto moet beschikken over twee spiegels in perfecte staat, één aan iedere kant van de auto.
 • VEILIGHEIDSGORDELS – De bestuurder en de passagier moeten ALTIJD en OVERAL hun veiligheidsgordel vastklikken.
 • HELM – Een ONBESCHADIGDE helm die goed past, zowel voor de BESTUURDER als voor de PASSAGIER.
 • MOUWEN – Draag een hemd of een jasje met lange mouwen. In het geval van een crash kunnen uitklappende airbags brandwonden veroorzaken op onbedekte armen of benen.
 • BROEK – Een korte broek is niet toegestaan.
 • SCHOENEN – De bestuurder en de passagier moeten comfortabele, gesloten schoenen dragen. Slippers zijn niet toegelaten. Voor de bestuurders zijn schoenen met een dikke, geprofileerde zool absoluut geen goed idee aangezien ze de bediening van de pedalen en het snelle wisselen tussen gas- en rempedaal kunnen bemoeilijken.
 • BESTUURDERS – De bestuurders moeten minstens 18 jaar oud zijn en beschikken over een geldig rijbewijs.
 • PASSAGIERS – Passagiers moeten minstens 16 jaar oud zijn.

Auto’s, bestuurders en/of passagiers die niet aan deze voorwaarden voldoen zullen de toegang tot het circuit of zelfs tot het domein van het circuit geweigerd worden.


AANBEVOLEN KLEDING

 • HANDSCHOENEN - Handschoenen met volledige vingers die GEEN ONBEDEKTE huid laten aan handen of polsen.
 • MOUWEN - trek een hemd of een jas met lange mouwen aan. In geval van een aanrijding kunnen ontploffende airbags huidwonden veroorzaken op onbedekte armen of benen.  
 • RACEPAK - als u regelmatig op circuit rijdt, overweeg dan om u een racepak en raceschoenen aan te schaffen: ze zijn tegenwoordig heel comfortabel en bieden meer bescherming.

VOORBEREIDING VAN DE WAGEN

 • BANDEN - de banden zijn waarschijnlijk de belangrijkste factor voor de manier waarop uw wagen zich op circuit gedraagt (en trouwens ook op de gewone weg!). Zorg er alstublieft voor dat uw banden in goede staat zijn (profiel voor non-slickbanden) en de belasting van een volledige dag op circuit aankunnen. Bandendruk: hou er rekening mee dat de temperatuur - en dus ook de bandendruk - na een paar ronden aanzienlijk zal stijgen, verminder dus de bandendruk voordat u het circuit opgaat PLUS geef uw banden de tijd om op te warmen en hun prestatiedruk te bereiken. De technische ploeg van Curbstone kan u daarbij helpen.
 • REMMEN - snel rijden op circuit is één zaak, maar tijdig en efficiënt remmen is nog belangrijker. Zorg ervoor dat de kwaliteit van uw remmen - remschijven en -blokken - goed is. Op de circuitdag kan de technische ploeg van Curbstone u helpen om uw remblokken te inspecteren en ze eventueel te vervangen als u reserveonderdelen hebt meegebracht.
 • MOTOR - ga het circuit op met een motor die in goede staat is. Zorg ervoor dat het olie- en koelvloeistofpeil hoog genoeg is voor een hele dag op circuit. Mors geen olie op het circuit!
 • RUITEN en RUITENWISSERS - zorg ervoor dat uw wagen en uw ruiten schoon zijn aan het begin van de circuitdag (zodat u ziet waar u rijdt) en zorg er ook voor dat uw ruitenwissers van goede kwaliteit zijn + check het peil van uw ruitensproeiervloeistof.